Facebook Hesabını Tamamen Silmek, Facebook Hesap Silme Bağlantısı

Son günlerde yaşanan güvenlik açıkları ve kullanıcı hesabının gizliliği konusundaki ihlaller birçok Facebook kullanıcısını harekete geçirdi. Bazı kullanıcılar Facebook hesabını dondururken bazıları ise tamamen silmek için girişimde bulundu. Facebook hesabının tamamen kapatılması için uygulamanız gereken bir yöntem bulunuyor. Ancak bu yöntemin geri dönüşü yoktur. Haliyle hesabınızı kapatmadan önce detaylı şekilde düşünmeniz gerekir. Facebook’un kullanıcılara kendi hesabını silmesi için verdiği yetki bir kereye mahsus olarak kullanılabildiği için hesabınızla ilgili her türlü ayrıntıya dikkat etmelisiniz. Eğer popüler bir sayfayı yönetiyorsanız veya hesabınızla farklı uygulamalara giriş yapmışsanız hesabınızı sildikten sonra bu konuda büyük bir risk almış olabilirsiniz. Hesabınızı silmeden önce verileri depolamanız önerilir. Böylece risk almamış olursunuz. Peki bu işlemin ardından hesabı nasıl sileriz? Hep birlikte bakalım.

Öncelikle Facebook’un bütün etkileşimlerinizi size özel oluşturduğu kişisel veri deposunda sakladığını herkes biliyor. Sohbet geçmişiniz, paylaştığınız fotoğraflar, beğenileriniz, arkadaş listeniz vb. size ait olan her türlü bilginin depolandığı alanın kopyası da sizlere sunuluyor. Bu verileri masaüstüne indirerek hesabınızın yedeğini kolay bir şekilde saklayabilirsiniz. İşlem uygulamak için “Ayarlar > Genel hesap ayarları > Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin > Arşivlemeye başla”  sekmesine basınız. Böylece arşivi masaüstüne indirmeniz için bir dosya hazırlandığını göreceksiniz. Uygun bir şekilde dosyayı indirim Facebook profil yedeğinizi almış olacaksınız. Sonrasında hesap silme işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemin hiçbir güvenlik açığı ve risk alma gibi olumsuz etkisi bulunmamaktadır.

Facebook hesabınızın yedeğini aldıktan sonra buradaki linke tıklayarak kararınız kesinse silme işlemlerine başlayabilirsiniz. Hesabımı sil butonuna bastıktan sonra hesap şifrenizi girmeniz ve hesabınızı neden silmek istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Ardından hesabınız silinecek ve size bilgilendirme mesajı gösterilecektir. Böylece gizlilik konusunda şüphe duyduğunuz Facebook sitesinde hesabınız bulunmayacak ve kişisel verileriniz ticari işlemler arasında değer görmeyecektir. Facebook’un reklam ve tanıtım stratejisi nedeniyle sık sık satışa çıkardığı kişisel verilerin kullanıcıları hesap silmeye varan kararlar almaya itti. Bu nedenle kullanıcıların kişisel güvenliğini sağlamak amacıyla hesaplarını hızla kapattığı teyit edildi. Yakın zamanda nasıl bir istatistik ortaya çıkacak merak ediliyor.


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir